Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Εταιρεια φτιαχνει σπιτια απο σκουπιδια – Σχεδια για πλαστικες κοινοτητες.

Το σπίτι που παρουσιάζεται , κατασκευάζεται από πλαστικό, που αν δεν αξιοποιούνταν για τη συγκεκριμένη χρήση θα κατέληγε στη χωματερή.
Η ιδέα ανήκει στην εταιρεία οικολογικών λύσεων «Kuadro» με έδρα το Μεξικό, που υποστηρίζει ότι βρήκε τον τρόπο να μετατρέπει ταπλαστικά σκουπίδια σε σπίτια για τους φτωχούς.
Σύμφωνα με τον Εμπορικό Διευθυντή της «Kuadro», κ. Ramon Espinoza, μόνο στην πολιτεία που βρίσκεται η εταιρεία κάθε μήνα παράγονται περίπου 3.000 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων.
«Αξιοποιούμε στο έπακρο αυτά τα απόβλητα αντί να τα αφήνουμε να σαπίζουν στις χωματερές, όπου καταλαμβάνουν χώρο και μολύνουν το περιβάλλον», τόνισε ο κ. Espinoza.
Τα πλαστικά απορρίμματα μεταφέρονται στη μονάδα επεξεργασίας της εταιρείας, όπου κόβονται σε μικρότερα κομμάτια.
Τα μικρά κομμάτια πλαστικού ψήνονται στη συνέχεια σε ένα φούρνο και μετατρέπονται σε επίπεδα φύλλα για την κατασκευή των τοίχων του σπιτιού.
Η εταιρεία αποφάσισε να εισέλθει στην αγορά κατοικίας μετά την επιτυχημένη πορεία που γνώρισε στη μετατροπή πλαστικών απορριμμάτων σε μικρότερες κατασκευές, όπως παγκάκια, φράχτες και σπιτάκια σκύλων.
Τώρα η «Kuadro» βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση του Μεξικού για την κατασκευή κοινοτήτων χαμηλού κόστους για τους φτωχούς.
Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Ricardo Rivera, επισήμανε ότι όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να εκμεταλλευτούν αυτή τη νέα τεχνολογία.
Εκτός του ότι είναι περιβαλλοντικά φιλικό, το σπιτάκι της «Kuadro» μπορεί να στηθεί εύκολα από τον καθένα με ένα απλό σετ εργαλείων.
Με τιμή κάτω των 5.000 δολαρίων εκτιμάται ότι σύντομα πολλοί Μεξικανοί θα βρουν στέγη κάτω από «πράσινο» σπιτάκι.
                                                                                                     Πηγή: http://econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το υλικό διαβάζεται και απο ανήλικους. Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε και να μήν σχολιάζεται με ανάρμοστες εκφράσεις.! Ευχαριστώ.